Waar kom ik vandaan?

Totdat mijn zus (ja, alweer!), na een scene in de familie, met mij de mogelijkheid van autisme besprak. Ik ben toen met haar naar een symposium gegaan waar een ervaringsdeskundige sprak. Daar vond ik zoveel herkenning dat ik vervolgens zelf contact heb gezocht met een ‘grote naam’ in de autismewereld, prof. Ina van Berckelaer, toen nog net hoogleraar in Leiden, en zij raadde mij aan om me te laten verwijzen naar het Centrum Autisme in Leiden. En toen viel het kwartje!

Ik ben mijn zus nog steeds heel dankbaar: zij had de kwaliteiten om ‘mensen’ in te schatten intussen – nadat zij al een gezin met kleine kinderen had en een echtgenoot die de huiselijke randvoorwaarden voor zijn rekening kon en wilde nemen – zich gekwalificeerd als orthopedagoog-GZ psycholoog. Daar heb ik dus ook geluk mee gehad… Zonder haar was ik nooit verder gekomen dan een neurotisch, angstig en somber door het leven tobbend persoon gebleven.

Plons!

Mijn nachtmerries waren weg vanaf het moment dat mij duidelijk werd wat er aan de hand was. Hoewel mijn huisarts aanvankelijk niet aan een verwijzing wilde meewerken, heeft hij de door mijzelf opgestelde verwijsbrief wel ondertekend en daarna kwam ik in de molen.

In mijn eerste blog vertel ik meer over de behandelingen die ik vervolgens heb gehad (van psycho-educatie, via individuele psychotherapie tot cognitieve gedragstherapie), met nadruk op de cognitieve gedragstherapie. Op dit moment heb ik geen begeleiding, maar ‘schrijf mezelf uit‘ via deze website!
Ook als therapie.

Locatie Beelden in Gees

terug naar ‘Even wennen’
terug naar ‘Wie ben ik?’


door naar ‘Blogs’