Even wennen

Het opzetten van een eigen website vind ik best spannend. Temidden van alle ellende en onzekerheden rond het coronavirus, ben ik mij gaan verdiepen in een middel om alle gedachten, gevoelens en sensaties eens op een andere manier te uiten dan alleen op mijn eigen pc of tijdens presentaties.

Dat ‘wennen’ gaat over 2 dingen: mezelf laten zien maar vooral ook over het bouwen van een website. Over dat laatste later meer, eerst nog kort over mijn aarzelingen…

Ik zit vol met onzekerheden, niet alleen over het ‘uit de kast komen’ met mijn autisme maar ook over wat de wereld hier verder mee doet. Wil ik openhartig zijn over mijn eigen autisme of wil ik mijn autisme gebruiken om er op bedekte, indirecte manier aandacht voor te vragen?
Ik heb veel over dit dilemma gesproken.
Ook heb ik geprobeerd om via wetenschappelijke weg een onderzoeksonderwerp aan te dragen maar telkens werd ik of verwezen naar blogs op een website van een ander of naar het geven van presentaties hier en daar. Dat idee was natuurlijk ook wel dubbelhartig: via een wetenschappelijke vraagstelling toch iets kunnen toetsen of mijn ideeën over bepaalde aspecten van mijn autisme overeenkomen met de ervaringen van mede-vrouwen met autisme. Een soort verstopt blijven maar toch iets blootgeven.

Ik vind dat ik veel te delen heb: ik heb een leven met ups en downs. Ben er gemiddeld gesproken best tevreden mee, al kan ik zo nu en dan diep in de put zakken. Een stabiel zelfbeeld zou mij hebben kunnen helpen, maar juist dat is erg afhankelijk van de situatie van het moment. Een levenlang trainen, zei mijn psychotherapeut: blijven volhouden dan wordt je zelfbeeld telkens een beetje sterker. Daar probeer ik me aan vast te houden. Ook door mijn verhaal aan anderen te laten lezen die er (hoop ik) herkenning voor zichzelf en erkenning van mij in zullen vinden.

Ik zal op de pagina’s Wie ben ik en Waar kom ik vandaan meer over mezelf vertellen en wat ik van mijn leven heb weten te maken (en wat niet).

Het opzetten van een website valt niet mee, ook dat is wennen! Dat had ik nooit in mijn eentje voor elkaar gekregen!
Ik dacht dat zelf wel ‘even te kunnen’, maar om in de basale codes te komen die de bouwstenen van een goed werkzame website vormen, heb je meer kennis nodig dan alleen je eigen verhaal. Vooral wil ik hier dan ook benadrukken dat dit alles mij nooit was gelukt zonder de geduldige technische ondersteuning van Scauting


door naar ‘Wie ben ik?’