Autisme en vrouwen/meisjes

Voor het Autismecafé Assen ben ik samen met Els Blijd (klinisch psycholoog en cognitief gedragstherapeut, werkzaam als manager behandelzaken van de specialistische teams van INTER-PSY) geïnterviewd door Hanneke Kappen over autisme en meisjes/vrouwen.

Autismecafé Assen

De opzet van een thema-avond bij dit Autismecafé is dat er één of meerdere sprekers komen (met autisme of nauw bij autisme betrokken) en dat deze door Hanneke Kappen worden geïnterviewd. Hanneke stelt ook een passende tekst op bij een bestaand lied en dat lied wordt voor de pauze gezamenlijk gezongen. Na de pauze is er, onder de enthousiaste leiding van Hanneke, ruim mogelijkheid voor het stellen van vragen, uitwisseling van ervaringen en voor netwerken. Tot slot wordt het lied nog een keer gezongen. Al met al een zeer laagdrempelige avond waar de meeste aanwezigen zich thuis kunnen voelen. Niet in de laatste plaats door de luchtige maar ook serieuze wijze waarop de gesprekken, zowel voor als na de pauze, door Hanneke worden geleid. Neem maar eens een kijkje op de website van dit Autismecafé (zie boven).

Els en ik werden beiden door Hanneke bevraagd over wat autisme bij meisjes/vrouwen zo bijzonder maakt, wat het inhoudt, hoe het zich bij mij uit, enz. Omdat het een tamelijk spontaan gesprek werd, heb ik hierover verder niets uitgeschreven.

Hier volsta ik daarom met het verslag van deze avond. De tekst van het bijbehorende lied paste, zoals gebruikelijk, heel goed bij het thema van de avond (Zie de, helaas wat beschadigde, bijlage)!


terug naar presentaties