Blij

De achtergrondfoto is er eentje van mijn achtertuin. Deze tuin heb ik helemaal laten veranderen naar eigen smaak, hij stond vol met allerlei buxushaagjes en struiken. Ik ben er zeer tevreden mee!
Ik woon in een hoekhuis met voor-, zij- en achtertuin. Hier zit ik geregeld een boekje te lezen of in te wroeten zonder dat ik verstand van tuinieren heb. Maar ik heb er lol in. Het bloeit in elk geval allemaal leuk.

Ik beleef hier in Drenthe eigenlijk voor het eerst momenten van geluk, zonder dat ik daar een ander voor nodig heb! Ik heb dat eerder nooit ervaren, maar zo nu en dan (in de lente/zomer dan), kan ik door alleen maar om me heen te kijken, overspoeld raken van geluk: wat woon ik hier toch leuk, wat heb ik een leuke tuin. Helemaal van mij alleen!

Voor het eerst een huis gekocht op mijn 67e jaar! Wat ben ik trots en tevreden. Op onderstaande foto zie je mij als fotograaf gespiegeld in het raam.

Mijn verhuiskaart

Veel van de foto’s op de website heb ik in mijn tuin gemaakt. Soms ook wel eens ergens anders, zoals deze vijver met Waterlelies. Daar heb ik een tuinposter van laten maken; hij hangt achter tegen de schutting.

Genomen bij tenniskennis

Maar ik heb ook een druivenrank ‘geërfd’ van de vorige eigenaar van dit huis. De druiven smaken heerlijk, maar de velletjes zijn wat stug. Ik heb daar geen probleem mee, maar anderen wel. En dat is pech (voor die anderen).

Druivenrank aan de zijkant van mijn huis

Ik zou nog wel veel meer foto’s willen publiceren, maar wil ook niet overdrijven…

Ik vind in de tuin rommelen dus leuk al moet ik altijd wel ‘opstarten’. Als ik een poos iets anders heb gedaan, zoals deze website bijwerken, dan vind ik het heel moeilijk om het tuinieren weer op te pakken.
Iets wat ik ook heb, en dat wordt door vrienden vaak niet begrepen, is dat ik liever in de achtertuin werk – lekker uit het zicht van anderen – dan in de voortuin. Laat staat de zijtuin. Die laatste is mijn stiefkindje. Die verwaarloos ik een beetje. Ik heb nog steeds niet scherp waardoor of waarom ik altijd zoveel moed moet verzamelen om in de voortuin bezig te gaan. Het heeft in elk geval met zichtbaarheid te maken. Anderen kunnen mij dan zien. En ik anderen, natuurlijk. Het hangt maar helemaal van mijn bui af of ik ermee aan de slag ga. Soms ga ik er heel bewust voor: doe nu maar, en maak eens een praatje met mensen die je tegenkomt of die jou zien … Camouflage?

Vorige week ook op stap geweest naar een tuinencomplex genaamd ‘De luie tuinman’. Prachtige plaatjes geschoten en, natuurlijk ook weer plantjes meegenomen; heb o.a. die rode Echinacae en de Tuinfuchsia daar gekocht (zie grote foto, ze staan op de voorgrond). Ook prachtige uitzichten over velden met zomertarwe:

Zomertarwe bij Luie Tuinman bij Ruinen

Omdat het daar zo mooi was, nog eentje:

Weet niet wat dit is, bijna uitgebloeid … óók mooi


terug naar blogs