Autisme Magazine NVA

Deze week (rond 2 maart 2021) verschijnt het zeer informatieve themanummer ‘Autisme en vrouwen‘ van Autisme Magazine van de NVA met daarin enkele portretten van vrouwen met autisme. Ik ben daar één van. Leuk is dat er 4 vrouwen van verschillende leeftijd zijn geïnterviewd. Helaas mag ik het hele themanummer hier niet publiceren, het is zeer de moeite van het lezen waard met diverse artikelen en onderzoeksbevindingen, maar deze portretten dus wel: klik hier.

Ik deel hier gelijk ook een heel mooie documentaire over autisme bij jong volwassen vrouwen die is samengesteld door de partner van één van hen. Een must voor iedereen die weer wat beter inzicht wil krijgen in wat autisme in het leven van vrouwen kan betekenen en opleveren! Ga er maar rustig voor zitten, hij duurt ongeveer 40 minuten.

terug naar artikelen