‘Leven in coronaland’ voor de organisatie Geef me de 5

Of we willen, of niet:
allemaal werden (worden) we geconfronteerd met de gevolgen van de Covid-19 uitbraak, beter bekend als corona. Nog steeds (nu is het augustus, het aantal besmettingen neemt weer toe en hier in het dorp word ik geconfronteerd met jongere toeristen die absoluut geen boodschap hebben aan afstand bewaren…) moeten we blijven oppassen. Als oudere, dan.

In de periode mei – juni heb ik aan de (scholings-)organisatie Geef me de 5 vier interviews gegeven die in de vorm van blogs zijn opgetekend door Brenda van Dijk.

In vertel daarin over mijn beleving van de coronapariode. De eerste 3 blogs verschenen wekelijks op de website van Geef me de 5. De vierde enkele weken later, als terugblik.

Blog 1 gaat over mijn beleving van de coronamaatregelen en daarbij vooral de aansporing om ‘samen’ het virus te gaan bestrijden. Zie daarvoor deze link naar Annemiek in Coronaland – deel 1.

Blog 2 gaat over mijn beleving van de sociale distantie; hoe ik daar de voor- en nadelen van beleef en hoe ik me daarbij probeer te handhaven. Zie de link naar Annemiek in Coronaland – deel 2.

En blog 3 gaat over mijn ervaringen met de versoepeling van de coronaregels. Hoe ga ik om met regels van elastiek en hoe probeer ik deze te omzeilen? Kijk daarvoor op Annemiek in Coronaland – deel 3.

Deel 4, tenslotte, verscheen op 4 oktober en valt qua titel een beetje buiten de boot: Annemiek deelt Adviezen van anderen. Dit heeft ongetwijfeld met de tweede coronagolf te maken waar we nu nog middenin zitten.


terug naar blogs