Leven met autisme als topsport

Toen mijn behandeling bij Nico op zijn eind liep (zie bij blogs), heb ik als afscheid (maar ook als verwerking) een heleboel op een rijtje gezet. Ik kon daarbij putten uit veel verslagen die ik na elke sessie moest optekenen. Dit ’therapie-testament’ heeft mij geïnspireerd om er een artikel van te maken en dit heb ik aangeboden aan de NVA.

Het daaruit voortgekomen artikel heeft gestaan in het kwartaalblad van de NVA en beschrijft de continue inspanning die het mij kost om mezelf te bevestigen en mij daarbij minder afhankelijk te laten worden van anderen.
Ik heb tijdens mijn psychotherapie geleerd om mezelf d.m.v. kleine beloningen te trainen in het positief bekrachtigen van mijzelf. Dat was en blijft een leven lang, evenals autisme.

Lees het in NVA Autisme Magazine, zomer 2017 nr 2.

Later heb ik, ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van de NVA meegewerkt aan een serie ‘portretten’. Bij deze link staat onder een weinig charmante foto mijn gewenste toekomst van autisme.


terug naar artikelen