Autisme en vrouwen

Dit jaar veel belangstelling voor autisme en, nu ook de NVA Expertgroep Autisme en Vrouwen is gelanceerd: vooral veel aandacht voor autisme bij vrouwen. Het is de prachtige opening van een nieuwe ‘swing’ in de aandacht die er is of nog niet is voor autisme bij vrouwen en waar zij behoefte aan hebben!

Samen met Bianca Toeps had ik daar ook mijn aandeel in via een interview met radio 1-programma Het Oog! Bianca en ik kenden elkaar slechts van 1x een fotoshoot voor de NVA (Bianca als fotograaf). Hoewel we een generatie van elkaar verschillen bleken we veel herkenning bij elkaar te vinden maar ook elkaar aan te vullen. Ik vond het een mooie ervaring!

Naast dit interview vond er ook nog een interview met de NOS plaats, deze keer samen met Ghislaine, hoofdrolspeelster uit de dvd ‘Mijn vriendin heeft autisme‘. Er staat een link naar deze dvd in het artikel.

In Vrij Nederland (april 2021) staat een artikel waar o.a. ‘collega’ Roos Moesbergen van de NVA Expertgroep Autisme en Vrouwen en ik zijn geïnterviewd. Dit artikel ‘Genderbias in de (mentale) gezondheidszorg‘ is geschreven door Jana Antonissen.

Op 8 april ben ik geïnterviewd voor RTV Drenthe. Dit radio-interview vind je hier.

Tenslotte vind ik het grappig om hier te vermelden dat mijn ‘carrière’ bij de NVA vandaag (9-4-2021) precies 10 jaar geleden begon met de lancering van de DVD ‘Het Inzicht kwam met de jaren‘. Deze datum valt op vanwege de aanslag in Alphen aan den Rijn, die ook op die dag plaatsvond…


Terug naar blogs